Wil jij ook persoonlijk begeleid worden? Maak een afspraak!

Logo voedingsgeluk
Voel je blij, gelukkig en gezond!

Recept van VoedingsGeluk!

 

Rodekool met walnoot en appel!

Ingrediënten

 

1/2 rodekool
1 ui
1 el kokosolie
2 appels
3 plakjes gemberwortel
1 tl zeezout
peper
1/2 geperste citroen
3 kruidnagels
1 laulierblad
handje rozijnen
handje walnoten
olijfolie of walnootolie


Hoe maak je het?

 

Was en snij de rodekool in dunne slierten.

 

Schil en snij de ui in ringen.

 

Was de appel en snij de appel in blokjes.

 

Smelt in een pan de kokosolie, bak hierin de ui samen met de geraspte gember.

 

Voeg de rodekool, appel, kruidnagel, laurierblad en het zout toe aan de pan.

 

Schenk 100 ml water en het citroensap bij de rodekool.

 

Roer de rozijnen erdoor en laat 20 a 30 minuten zachtjes stoven.

 

Giet na het stoven het overgebleven vocht af.

 

Breng de rodekool op smaak met zout en peper en garneer de rodekool met de gehakte walnoten en de olijfolie of walnootolie.

 

Lekker bij!
pastinaak frietjes

Speciaal voor jou!

 

Deze heerlijke rodekool met stukjes appel en walnoot.

 

Rodekool bevat veel caroteen. Caroteen is een kleurstof die de rodekool zijn paarse kleur geeft. Caroteen wordt in je lichaam gedeeltelijk omgezet in vitamine A. (Retine)

 

Vitamine A helpt onder anderen bij huidklachten als eczeem en acne. Huidklachten ontstaan vaak door een slecht functionerende lever. Vitamine A ondersteund de leverfunctie, waardoor huidklachten sneller genezen en minder kans maken.

 

Een tekort aan vitamine A kun je herkennen aan de volgende symptomen; nachtblindheid, bultjes op je boven armen en zwarte vlekken voor je ogen.

 

Vitamine A wordt ook veel gebruikt als conserveringsmiddel. Hierdoor komt een teveel eerder voor dan een tekort.

 

Geniet van dit lekkere recept.

 

Groetjes Vera & Sylvia