Kies hier voor korting op supplementen van Bonusan. 

Logo voedingsgeluk
Basis voor een gezond leven!

Lactosevrij

 

Lactosevrij betekent voeding zonder melkproducten van koeien, schapen of geiten. Lactose wordt ook wel melksuiker genoemd.

 

Als je niet lactosevrij eet heeft je darm het enzym lactase nodig om de lactose af te breken. Lactase is het enzym dat in de dunne darmwand zit. Baby’s die borstvoeding krijgen, hebben over het algemeen veel lactase in hun dunne darmwand. Daardoor kunnen ze de lactose goed afbreken. Lactose uit borstvoeding is voor baby’s ook hard nodig, omdat ze moeten groeien en hun organen moeten ontwikkelen.

 

Naarmate je ouder wordt maakt je dunne darmwand steeds minder lactase aan. Als je dunne darmwand de lactose niet volledig kan afbreken komt de lactose onverteerd in je dikke darm terecht. Dit kan meteen klachten geven zoals buikpijn, stoelgangproblemen en braken. Als je deze klachten ervaart dan heb je een lactose-intolerantie.

 

Hoe meer lactose je gebruikt, hoe minder er afgebroken kan worden en hoe groter de kans is dat je op de lange termijn last krijgt van klachten zoals verzuring en ontstekingen. En dat kan weer leiden tot onder anderen eczeem, allergieën en een slechte weerstand. Wij adviseren dan ook om zoveel mogelijk lactosevrij en melkvrij te eten en te drinken.

Gezond leven dat wil toch iedereen?

 

Wil jij afvallen? Of juist aankomen? Heb je misschien last van lichamelijke of geestelijke klachten? Wellicht heb je al meerdere dingen geprobeerd om hier vanaf te komen.

 

Wist je dat je met de juiste voeding klachten op een natuurlijke manier kunt oplossen, of doelen als aankomen of afvallen kunt halen? Als je maar de juiste voeding tot je neemt kan het allemaal.

 

Wij helpen jou om te bepalen welke voeding jou gaat helpen.